OTOMATİK DEVRE KUMANDA EĞİTİMİ

Otomatik Kumanda
Otomatik kumanda, makinalar tarafından gerçekleşen bir dizi işlemlerin kullanıcı müdahalesi gerekmeksizin arka arkaya yapılabilmesini ifade eder. Günlük hayatın her alanında birçok işlem otomatik kumanda işlevleri sayesinde gerçekleşir. Karmaşık gibi görünen devrelerin işleyişini çözmek, otomatik kumanda projelerini okumak, fabrikalarda makina kumandalarını ile ilgili temel arızalarını giderebilmek mümkündür.
Amaç
Otomatik kumanda, makinalar tarafından gerçekleşen bir dizi işlemlerin kullanıcı müdahalesi gerekmeksizin arka arkaya yapılabilmesidir. Kumanda ana kontrol kısmı özel bir PLC veya benzeri bir akıllı röle ile gerçekleşiyorsa bu tür sistemlere PLC Sistemleri adı verilir; diğer durumlarda klasik kumanda olarak tanımlanır.
Günümüzde hayatın her alanında otomatik kumanda devreleri işlev görmektedir. Kullandığımız asansörlerden, sokak lambalarının akşam yanması ve sabah sönmesine, market alışverişlerinde ürünlerin kasiyerin önündeki bantta ileri doğru taşınmasından bahçe ve sokak kapılarının açılıp kapanmasına kadar birçok endüstriyel uygulama da otomatik kumanda devreleri sayesinde gerçekleşir.
Katılımcılar, TSE normuna uygun sembolleri kullanarak devre tasarımı ile çalışan makina kumanda panoyu yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olacaklardır. Eğitim, sistemin çalışabilmesi için gerekli tekniğe uygun Kumanda ve güç devre şemalarını TSE normuna uygun olarak çizebilme ve kurabilme yetenekleri kazandırmaktır. Elektrik makinalarının ve elektrikli aygıtların çalıştırılmalarında kumanda elemanları kullanılır. Kumanda elemanları, sıklıkla kumanda devrelerinde kullanılırlar.
Eğitimde, kumanda devre elemanlarını öğrenip kullanarak, otomatik kumanda, pano işleme ve otomasyon projelerinde kullanılabilecek kumanda tasarımı yapmak konularında bilgi aktarımı ve uygulamalar yapılmaktadır.
Süre
3 Gün (Toplam 15 Saat)
İçerik
Asenkron Motor Parçaları
Asenkron Motor Çalışma Sistemi
Kutup ve Devir Sayısının İncelenmesi
Gerilim ve Frekans Miktarlarının İncelenmesi
Asenkron Motor Sürücüleri
Asenkron Motora Ait Bağlantı Şekilleri
Yıldız Bağlantı - Üçgen Bağlantı
Asenkron Motor Katalogları
Kumanda Devre Elemanlarının İncelenmesi
Start ve Stop Butonları
Sinyal Lambaları
Kontaktörlerin Yapısı ve Çalışması
Rölelerin Yapısı ve Çalışması
Koruma Rölelerinin İncelenmesi
Asenkron Motorlar İle İlgili Arızalar
Aşırı Akım Rölelerinin Yapısı
Faz Sırası Rölesinin Yapısı
Faz Koruma Rölesinin Yapısı
İletken Kesit Hesabı
Ortama Uygun İletken Seçimi
Kumanda Devre Uygulamaları
+
Eğitim içeriği ve süresi, kurumun ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda revize edilebilir. Lütfen detaylı bilgi alınız.





